PROJELER

Adalı Dergisi

12 yıldır Adalar'ın yazılı ve görsel vitrini

ATGM

Adalar'da sürdürülebilir turizm için girişim

Adalı Yayınları

Adalar'a özel kütüphane oluşuyor. 55. kitabımız yayımlandı

Adalı Yayınları

Adalı Yayınları Adalar’da kurulmuş ilk yayınevidir. Bu Adalar Müzesi kapsamında kurulan Adalar Kütüphanesi’nin kitaplarına baktığımızda da görülebilir. Adalar’a dair üretilmiş kitapların büyük bölümü Türkiye ve yurtdışındaki yayınevlerinin ürünüdür, ya da Adalar’da faaliyet gösteren kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK’lar tarafından yayınlanmıştır ama bunların hiçbirinin özel bir yayınevi kuruluşu bulunmamaktadır. Adalar Vakfı, iktisadi işletmesine bağlı olarak kurduğu Adalı Yayınları bu açıdan ilktir.

Sadece ilk olarak kalmamış, son 12 yıl içinde Adalı Yayınları, Adalar için 53 kitap üretmiştir. Bunların bir bölümü telif, bir bölümü de Adalar Müzesi başta olmak üzere yürütülen sergi ve benzeri projelerin ürünü olarak ortaya çıkmış araştırma kitaplarıdır. Yine bu dönemde Adalı Yayınları Adalar’ın tanıtımına büyük katkısı olan tanıtım yayınları, rehber kitaplar,. broşürler ve haritaların da üretimini gerçekleştirmiştir.